Αξιοθέατα

kamares

ΚΑΜΑΡΕΣ

Οι «Καμάρες» είναι το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της Καβάλας. Το μεγάλο αυτό παλιό υδραγωγείο, κατασκευάστηκε κατά τη Βυζαντινή περίοδο. Σήμερα, αν και οι Καμάρες δε λειτουργούν πλέον ως υδραγωγείο, διατηρούν την ομορφιά και το κύρος τους, γιατί είναι το γνωστό πανελλαδικά σύμβολο της πόλης.

kavala

ΦΡΟΥΡΙΟ

Το Φρούριο αποτελεί ένα από τα πιο έντονα στοιχεία της εικόνας της Καβάλας. Δεσπόζει στην κορυφή της χερσονήσου της Παναγίας, όπου είναι κτισμένη η Παλιά Πόλη. Το κάστρο της Καβάλας είναι επιβλητικό και διακρίνεται από παντού, καθηλώνοντας το βλέμμα του επισκέπτη από όπου κι αν προσέρχεται στην πόλη, είτε από τη θάλασσα, είτε από τη στεριά. Σήμερα, στον υπαίθριο χώρο του διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και τους θερινούς μήνες λειτουργεί ως θέατρο.

philippi

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Το εντυπωσιακό και γεμάτο ιστορία Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων χτίστικε γύρω στο 356 π.Χ. από τον Φίλιππο Β’, βασιλιά της Μακεδονίας και πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου της Ακρόπολης των Φιλίππων και εξαιτίας των διαστάσεών του, κατατάσσεται στα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα αρχαία θέατρα. Το καλοκαίρι στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιλίππων που διοργανώνεται, παίζονται αρχαίες τραγωδίες και άλλες παραστάσεις που ταξιδεύουν τους επισκέπτες αρκετούς αιώνες πίσω.

pilotherapeio

ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ – ΠΗΛΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ

Τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων είναι μία από τις πιο προνομιούχες περιοχές της Ελλάδας, στην οποία ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να συναντήσει πηγές με θεραπευτικές ιδιότητες όπως είναι ο συνδυασμός πηλού και θερμού ιαματικού νερού. Το Πηλοθεραπευτήριο βρίσκεται 17χλμ. από την Καβάλα και 3 χλμ. από τις Κρηνίδες. Διαθέτει κάμπινγκ, εστιατόριο και αναψυκτήριο.

spilaio

ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

Το σπήλαιο της Αλιστράτης έγινε γνωστό το 1975 στη Σπηλαιολογική Εταιρεία, έπειτα από σχετικό έγγραφο της κοινότητας Αλιστράτης. Βρίσκεται στη θέση «Πετρωτό» και για Καβάλα η πρόσβαση γίνεται μέσω Δράμας. Αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, αφού θεωρείται ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα σπήλαια όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

paralies

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η πόλη της Καβάλας φημίζεται για τις αμμώδεις και πεντακάθαρες παραλίες της με τα καταγάλανα νερά. Ξεκινούν μέσα από την πόλη και εκτείνονται σε ακτίνα 80 χλμ. γύρω της. Οι περισσότερες από αυτές διαθέτουν γαλάζια σημαία και είναι πλήρως οργανωμένες με πάρκινγκ, ξαπλώστρες, ντουζ, εστιατόρια και μπαρ, ενώ άλλες συνδυάζουν ιδανικά την απόλαυση της ηρεμίας με το μοναδικό τοπίο.